Seznam alergenů

Obiloviny obsahující lepek:
1a) pšenice (například špalda a khorasan), 1b) žito, 1c) ječmen, 1d) oves


Korýši a výrobky z nich


Vejce a výrobky z nich


Ryby a výrobky z nich


Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich


Sójové boby a výrobky z nich


Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)


Skořápkové plody:
8a) mandle (Amygdalus communis L.), 8b) lískové ořechy (Corylus avellana), 8c) vlašské ořechy (Juglans regia), 8d) kešu ořechy (Anacardium occidentale), 8e) pekanové ořechy (Carya illinoinensis), 8f) para ořechy (Bertholletia excelsa), 8g) pistácie (Pistacia vera), 8e) makadamie (Macadamia ternifolia)


Celer a výrobky z něj


Hořčice a výrobky z ní


Sezamová semena a výrobky z nich


Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2


Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj


Měkkýši a výrobky z nich
